rhiger21.jpg

SAMSON (Nr 2)'s historie

Egentlig var det besluttet, at vi ikke skulle have hund igen efter at SASKO blev aflivet forud for at Carlo skulle begynde at arbejde i Viborg i 2010.

Efter Carlo's pensionering med udgangen af august 2012, føltes det noget tomt for ham at "være alene hjemme" - og der var ingen protester da anskaffelse af en ny hund blev foreslået (Tenna tillod sig endda den luksus at komme med et jubeludbrud).

Skæbnen ville, at ham vi så fik fat i på Dyreinternatet i Brande, også var en Schæfer/Siberian Husky-blanding, og også fra begyndelsen havde lydt navnet SAMSON.

Han var knap 2 år da han landede her i oktober 2012 - født i slutningen af december 2010, og havde tilbragt tiden indtil vi overtog hos et par, der nu var gået fra hinanden.

Ens af herkomst, meget forskellig af udseende og meget forskellig af sind.

Hvor den gamle SAMSON var schæfer af sind og af udseende mest lignede en Siberian Husky, er ham her Siberian Husky af sind og af udseende ligner han mest en schæfer.

Vi måtte gennem en tilvænningsperiode (ham til os og vi til ham), og pludselig falder tingene på plads.

Nogenlunde lydig, laver aldrig unødig ballade - og har kun ædt en enkelt sutsko af Carlo's og lidt af et hundetæppe og lidt af en i forvejen slidt måtte lige inden for hoveddøren.

Der har været fornuftige forklaringer på "hvorfor" i alle tilfælde.

 

 

Og så må det være en speciel genetisk ting: Han hader også lukkede døre når han er alene hjemme - også det er der fundet en god løsning på.

Det eneste som godt kan være lidt af "en ØV-ting" er, at han værdsætter andre hunde og MAD i en sådan grad, at en luftetur, hvor man møder andre med hund godt kan blive lidt af en prøvelse.

Mange af de andre hundeejere har dog fundet ud af, at han er aldeles harmløs og meget, meget legesyg.
Det bedste der kan ske på en luftetur er, at vi forholdsvis hurtigt møder en legekammerat - og så er det bare at slippe hundene; de klarer sig selv indtil der er een af de to-benede der griber i lommen efter godbidder og kalder.

Så skal de nok være der begge to.

Herunder vises en sekvens af billeder optaget den 15. februar 2015.

Vi er "løbet på" Gitte, som er ude at lufte Dusty (eller er det omvendt), og så går den vilde leg i sneen.

CSR_3518.jpg CSR_3519.jpg CSR_3520.jpg CSR_3521.jpg CSR_3522.jpg CSR_3523.jpg CSR_3524.jpg CSR_3525.jpg CSR_3526.jpg CSR_3527.jpg CSR_3528.jpg CSR_3529.jpg CSR_3531.jpg CSR_3534.jpg

Hvert bilede vises i 5 sekunder (mouse-over stopper sekvensen - fjern musen fra billedet, og sekvensen fortsætter)

Herunder en video på ca. 3 minutter fra onsdag den 22. maj 2019 - vi er på luftetur formiddag og eftermiddag.

carlo84.jpg